Profită la maxim de vizita la medicul tău

Profită la maxim 
de vizita la medicul tău

Profită la maxim 
de vizita la medicul tău

Echipa de îngrijiri medicale care se ocupă de tine este acolo pentru a te susţine. De cele mai multe ori, acest lucru înseamnă furnizarea de medicamente şi asigurarea consultaţiilor – dar sprijinul lor nu se limitează doar la aceste aspecte. 

Echipa de îngrijiri medicale care se ocupă de tine te poate ajuta, de asemenea, să îţi transformi speranţele şi visele în realitate, oferindu-ţi sfaturi şi opţiuni de tratament personalizate. Aceştia te pot sprijini să ajungi să ai acea slujbă la care ai visat, să te înscrii în acea echipă de sport din care ai vrut să faci parte încă de când erai copil sau să faci în aşa fel încât acea călătorie de trei luni cu rucsacul în spate să aibă loc cu adevărat. Este important să discuţi cu ei despre ambiţiile tale şi să ai o discuţie deschisă şi permanentă cu ei referitor la tratamentul tău.

Profită la maxim de vizita la medicul tău

-

Chestiuni (fără caracter medical) pe care să le discuţi cu medicul tău

 

Pentru ca tu să profiţi la maxim de posibilităţile din viaţa ta, poţi începe să explorezi opţiunile disponibile şi barierele posibile cu ajutorul echipei de îngrijiri medicale care se ocupă de tine. Iată câteva idei de conversaţie pentru a începe: 

Un obiectiv pe care doreşti să îl atingi:  Ai un vis? Ceva pentru care depui efort sau pentru care ai dori să depui efort? Ar putea fi orice, de la a aplica pentru un loc de muncă până la escaladarea unui munte. Vorbeşte despre obiectivele tale cu Echipa de îngrijiri medicale care se ocupă de tine. Ei te pot ajuta cu partea practică a lucrurilor, astfel încât să te poţi concentra pe partea mai interesantă. 

Ceva care te preocupă:  Poate ai probleme chiar dacă ai ambiţii, deoarece există un obstacol. Discută cu medicul tău dacă îţi faci griji că simţi că îţi stă ceva în cale – acesta te va putea ajuta să depăşeşti barierele.

Planul tău pe 5 ani: Discută cu medicul despre punctul în care te vezi peste 5 ani. Gândeşte-te din punct de vedere al serviciului, al studiilor, al călătoriilor, al relaţiilor, al sportului sau al altui aspect pe care îl consideri relevant. Împreună cu ajutorul său, poţi crea o strategie care te va ajuta să ajungi acolo unde doreşti. 

Cere opţiuni: Poate că nu vrei să escaladezi un munte sau să călătoreşti prin toată Asia cu rucsacul în spate – dar asta nu înseamnă că nu ar trebui să îţi evaluezi opţiunile în ceea ce priveşte tratamentul. Cine ştie, poate există o opţiune care ar putea să îţi uşureze viaţa de zi cu zi sau să îţi ofere mai mult timp pentru a face lucrurile pe care le iubeşti acasă la tine.