Posibilităţi de tratare

Posibilităţi de tratament

Posibilităţi de tratament

Dacă aveți diagnostic de hemofilie, este necesar să urmați tratament. În cazul acestei afecțiuni nu există însă o abordare de tipul „un tratament pentru toți”. Tipul de tratament de care aveți nevoie depinde de multe aspecte ca, de exemplu, severitatea afecţiunii, vârsta, nevoile individuale şi, nu în cele din urmă, ceea ce vă doriți de la viaţă! Scopul final este acela de a reduce frecvenţa şi severitatea episoadelor hemoragice şi de a preveni complicaţiile pe termen scurt şi lung cauzate de hemoragii, cum sunt deteriorarea şi durerea la nivelul articulaţiilor. Tratamentul personalizat vă poate oferi protecţie adaptată situației dumneavoastră, visurilor şi aspirațiilor pe care le aveți şi modului în care alegeți să vă trăiți viaţa.

Deşi gestionarea şi tratamentul hemofiliei reprezintă un proces care necesită angajament pe tot parcursul vieţii deopotrivă din partea pacienţilor, a membrilor familiei şi a echipei medicale, vestea bună este că s-au realizat progrese semnificative în ceea ce privește cercetarea şi descoperirile în domeniu. Aceasta înseamnă că dumneavoastră şi alte persoane cu hemofilie puteţi beneficia de o viaţă mai sănătoasă cu mai multe posibilităţi decât au fost vreodată disponibile în trecut.

 

Posibilitati de tratare

-

Nu uitați că dumneavoastră dețineți controlul

 

Indiferent dacă aveți nevoie de tratament profilactic regulat pentru hemofilie pentru a preveni apariţia hemoragiilor sau de tratament la momentul apariției hemoragiei (denumită terapie la nevoie)1, tratamentul şi modul în care valorificați la maxim posibilităţile pe care le aveți depind de dumneavoastră și de echipa dumneavostră de îngrijire medicală.

Pentru a face cele mai bune alegeri, este important să înţelegeți foarte bine diferitele opţiuni de tratament disponibile și să le discutați cu echipă de îngrijire medicală. Odată ce ați rezolvat acest aspect, puteți începe să vă trăiți viața la maxim. de asistenţă medicală. Odată ce ai rezolvat acest aspect, poţi începe să îţi trăieşti viaţa la maxim.

REFERINȚĂ:

1. Guidelines for the Management of Hemophilia General are and Management of Hemophilia. 1.6 Prophylactic factor replacement therapy). https://www1.wfh.org/publications/files/pdf-1472.pdf Federaţia Mondială de Hemofilie. Ultima actualizare în aprilie 2013 Accesat în iunie 2019