bogdan hero

Bogdan Necoară: Provocarea mea este să găsesc bucurie în viață

- fii alături de el!

Bogdan Necoară: Provocarea mea este să găsesc bucurie în viață

- fii alături de el!

  

Sunt Bogdan, locuiesc în România, am 33 de ani și sunt antreprenor. Încă din copilărie, am fost diagnosticat cu hemofilie severă. Dar acest lucru nu mă împiedică să mă bucur din plin de tot ceea ce viața îmi oferă.

Uneori hemofilia este un profesor foarte bun. Am învățat foarte multe lucruri despre mine și despre cum să privesc oamenii din jurul meu. Am învățat să fiu sincer. În momentul în care ești sincer cu tine, ceilalți sunt sinceri. Dacă tu nu te victimizezi azi, nu te victimizezi mâine și vezi hemofilia, șchiopătatul și durerea ca pe-o parte din tine și ca o parte din viața ta, ceilalți o văd la fel.

Astăzi, investesc în călătorii adaptate stilului meu de viață și mă bucur de fiecare clipă binemeritată de pauză. Chiar dacă nu reușeșc să escaladez munți sau să merg foarte mult pe jos, pentru că tratamentul hemofiliei, în primii mei ani de viață, nu era disponibil în România, îmi place să descopăr frumusețea locurilor simple, precum un lan de floarea soarelui, sau malul unui lac. De asemenea, iubeșc să pescuiesc și găseșc în această activitate relaxarea de care am nevoie.

Sfatul meu pentru persoanele cu hemofilie din România?

Să aibă încredere în medic și în posibilitățile de tratament! Să lucreze împreună cu personalul medical la găsirea celor mai bune soluții de tratament și să adapteze permanent tratamentul la stilul de viață și la activitatea personală. Calitatea vieții fiecăruia dintre noi este cea mai importantă, iar tratamentul trebuie adaptat la acesta și nu invers.