Traveling with haemophilia

Cu aripile întinse!

Cu aripile întinse!

„A călători înseamnă a trăi”, a scris Hans Christian Andersen. Deși mulți dintre noi iubesc ideea de a călători, aceasta poate fi o provocare pentru oricine și, uneori, chiar mai mult pentru persoanele cu hemofilie.

Dacă aveți hemofilie și ați mai călătorit, probabil că ați experimentat deja diferite tipuri de limitări, atât financiare cât și medicale. Pentru început, deși este total inevitabilă, asigurarea de călătorie poate fi, din păcate, costisitoare pentru persoanele cu afecțiuni cronice. Atunci când călătoriți în străinătate poate exista, de asemenea, îngrijorarea că s-ar putea să nu aveți acces la tratament adecvat sau la furnizori de servicii medicale care să vorbească limba dumneavoastră maternă.

Dincolo de toate aceste aspecte, călătoriile reprezintă una dintre cele mai mari plăceri ale vieții. Pentru persoanele cu hemofilie, este doar nevoie de puțină planificare suplimentară! Așadar, haideți să vorbim despre acest subiect.

Se rezolvă „cât ai clipi”

 

La fel ca multe aspecte din viață, pregătirea este esențială atunci când călătorești. Iată trei pași de bază pentru a vă asigura că viitoarea dumneavoastră aventură va fi lipsită de probleme, astfel încât să puteți să vă ocupați de aspecte mai importante ... cum ar fi verificarea prognozei meteo pe 10 zile.

Discutați și solicitați suport

 

Discutați cu echipa dumneavoastră de îngrijire medicală înainte de a face rezervări pentru călătorie. Aceasta vă poate oferi sfaturi și vă poate ajuta cu pregătirile – inclusiv cu documentele și medicamentele necesare – în funcție de situația dumneavoastră.

De asemenea, este recomandat să rugați medicul să pregătească o scrisoare medicală care să includă informații despre afecțiunea dumneavoastră și tratamentul pe care îl primiți în mod obișnuit. Pentru a vă lua toate măsurile necesare, o idee bună ar fi și să obțineți traducerea scrisorii medicale în limba locală, în funcție de destinația de călătorie.

Planificați

 

Atunci când faceți rezervarea pentru cazare, căutați o locație dotată cu frigider în care vă puteți păstra medicamentele. Acest aspect este extrem de important atunci când călătoriți către o destinație mai caldă!

Verificați de două ori că asigurarea de călătorie este în regulă. Nimeni nu ar trebui să plece vreodată în vacanță fără o asigurare de călătorie – iar acest lucru este valabil mai ales pentru persoanele cu hemofilie.

Înainte de a pleca, anunțați cel mai apropiat Centru de îngrijire pentru pacienții cu hemofilie din localitatea de destinație despre sosirea dumneavoastră. Puteți găsi informațiile necesare la acest link.

Pregătiți bagajele

 

Întrucât medicamentele pot varia foarte mult de la o țară la alta, luați cu dumneavoastră propriul tratament. Dacă vă deplasați cu avionul, asigurați-vă că aveți tratamentul în bagajul de mână; astfel va fi în siguranță și la îndemână.

Pentru personalul de securitate al aeroportului trebuie să aveți la dumneavoastră o scrisoare care să explice de ce transportați lichide, medicamente, ace, seringi etc. Este de preferat ca scrisoarea să fie redactată în limba vorbită la destinație și asigurați-vă că aceasta precizează posibilele consecințe ale lipsei tratamentului la îndemână pentru administrare imediată. Purtați cu dumneavoastră fotocopii ale tuturor documentelor de călătorie necesare, inclusiv ale polițelor de asigurare și ale scrisorilor medicale. Este bine să le faceți și fotografii, astfel încât să le aveți în telefon în permanență.

 

Traveling with haemophilia